LocatieKindercentrum De Oude Dijk is gevestigd in de linker vleugel van de Wilhelminaschool, een kleine, christelijke basisschool, gesitueerd in de wijk Sperkhem-Tuindorp.

Het kindercentrum maakt gebruik van twee klaslokalen op de begane grond, gelegen in een aparte vleugel van de school. Het ene lokaal ingericht voor de baby- en dreumesgroep en het andere lokaal voor de peuter-kleutergroep. De BSO wordt opgevangen in het speellokaal.

Het kindercentrum heeft een eigen entree, bereikbaar via het schoolplein en indien het hek is gesloten (buiten de gangbare schooltijden) ook bereikbaar via de hoofdingang. Het schoolplein en speellokaal worden, tijdens de gangbare schooltijden, door het kindercentrum gedeeld met de school, en staat daarbuiten volledig tot hun beschikking.

Op dinsdagmiddag wordt er muziekles aangeboden aan de kinderen vanaf 4 jaar, op woensdagochtend wordt er peuterdans aangeboden en op donderdagochtend nemen de peuters van het kindercentrum deel aan de peutergymnastiek aangeboden door het Beweegteam Súdwest-Fryslân.

In de omgeving van het kindercentrum is een kleine speelplaats gelegen (naast het Thomashuis) en een straat verderop is (de grotere en omheinde) speeltuin van de speeltuinvereniging Sperkhem-Tuindorp gelegen. Rondom in de wijk is er volop te beleven voor de kinderen, namelijk: op kleine afstand zijn de grachten te vinden met in de zomermaanden, een pracht aan boten en op even kleine afstand is het centrum van de stad gelegen met daar de bibliotheek en het scheepvaartmuseum. Ten slotte is het in het nabij gelegen Rasterhoffpark heerlijk wandelen en ontdekken van de aanwezige natuurpracht.