Beleidsplan


Beleidsplan

Kindercentrum De Oude Dijk is van mening dat de zorg voor en begeleiding van een kind een grote mate van verantwoordelijkheid met zich meebrengt en heeft daarom de wijze waarop er binnen haar organisatie wordt omgegaan met kinderen, hun ouders en verzorgers vastgelegd in een pedagogisch beleid.
Het pedagogisch beleid ligt ter inzage op de opvanglocatie, wordt u op aanvraag verstrekt en de aanwezige medewerkers vertellen u er graag meer over.
Aangezien Kindercentrum De Oude Dijk kinderen graag een thuis wil bieden wordt er op haar opvanglocatie gewerkt met verticale groepen en een opendeurenbeleid. Dat betekent dat er kinderen van alle leeftijden bij elkaar in een groep zitten en de kinderen de gelegenheid hebben om zich door het hele pand heen te bewegen om zich bij andere kinderen en/of groepen aan te sluiten.
Op deze wijze is Kindercentrum De Oude Dijk van mening dat zij een optimale thuissituatie kan creƫren, waarbij kind en medewerker een continue wisselwerking hebben en gekeken kan worden naar wat er nodig is. Regels en afspraken zijn opgesteld om duidelijkheid en handvaten te bieden voor medewerker en kind. Het geeft rust en een veilig omsloten kader waarbinnen kinderen naar hartenlust kunnen ontdekken.